Contributors

Headshot
Host

Marcel Arentz

Marcel Arentz is al Vinoloog van de Wijnacademie sinds 1987. Als oud-eigenaar van Wijnhandel Arentz (opgericht in 1990) en wijnbar Wijn bij Arentz (opgericht in 2018) heeft hij een ruime ervaring in de wijnwereld. Marcel heeft veel connecties in de wijnbranche: Collega-importeurs, wijnproducenten in binnen- en  vooral buitenland, een uitgebreide culinaire kennis door veelvuldig restaurantbezoek op het hoogste niveau en connecties met wijnschrijvers.


Beide bovengenoemde bedrijven zijn verkocht op 1 januari 2025. En sinds die tijd heeft Marcel tijd om een podcast te beginnen die gericht is op wijn en wijn/spijs. Al zijn ervaringen wil hij graag delen op een leuke en luchtige manier. Maar hij wil het wel graag leerzaam houden, met WSET niveau 3 en 4 en vinologen-niveau.


Wil je Marcel (nog) beter leren kennen kijk dan op zijn insta-account

Headshot
Co-host

Marek Geist

Marek Geist is co-host en de jonge, leergierige gast bij "Wijn en Wijsheid". Zijn interesse in wijn begon tijdens zijn studententijd, toen hij ontdekte dat een goede wijnkeuze net zo belangrijk is als het gerecht zelf. Marek brengt humor en luchtigheid aan tafel en stelt de vragen die veel luisteraars hebben, maar misschien niet durven stellen. Hij deelt openlijk zijn ontdekkingen, uitdagingen en leermomenten, waardoor luisteraars gemakkelijk kunnen aanhaken bij zijn groeiende passie voor wijn. Marek is momenteel bezig met WSET Level 3 en deelt zijn ervaringen via Instagram en TikTok. Zijn doel is om wijn toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht voorkennis of ervaring. Marek gelooft sterk dat plezier en nieuwsgierigheid essentieel zijn om Γ©cht te kunnen genieten van wijn en wil zijn publiek stimuleren om op een laagdrempelige manier de wereld van wijn te verkennen.


Volg Marek via @geistopwijn voor wijnavonturen, tips en inspirerende wijnmomenten.

Guests

Default contributor headshot
Guest

Heleen Bron

Heleen Bron is mede-eigenaresse van Bistrot Regent in Nijmegen, dat ze samen runt met haar man Robbert, de chef-kok. Terwijl Robbert zich toelegt op ambachtelijke Franse gerechten met seizoensproducten, is Heleen verantwoordelijk voor de warme sfeer en de zorgvuldig samengestelde wijnkaart. Haar liefde voor karaktervolle Franse wijnen en oprechte gastvrijheid komt in alles terug – van de ontvangst tot het laatste glas aan tafel. 

Guest appearance on: